top of page

Kan je geld lenen met een uitkering?


lenen met

Als u door omstandigheden niet langer aan uw financiële verplichtingen kunt voldoen, bijvoorbeeld het betalen van een rekening of afbetaling van een lening, dan kan het zijn dat een schuldeiser loonbeslag legt op uw inkomen. Lenen met loonbeslag is heel moeilijk omdat u geen of vrijwel geen inkomen heeft. Banken geven niet graag leningen uit aan mensen die loonbeslag hebben omdat ze geen zekerheid van terugbetaling hebben.

Loonbeslag wordt opgelegd door een schuldeiser, die hiervoor een gerechtsdeurwaarder aan het werk zet. Deze deurwaarder gaat bij uw werkgever of de overheid langs om beslag te leggen op uw inkomen. Dit is de uiterste stap na een schuld en meerdere herinneringen. De schuldeiser geeft aan uw inkomensverstrekker door hoeveel van uw loon moet worden ingehouden voor het afbetalen van uw schulden.

Wilt u lenen terwijl u loonbeslag heeft, dan zult u even goed moeten zoeken naar een leningverstrekker, die zijn er namelijk heel weinig. Heeft u volledig loonbeslag, waarbij u slechts een minimaal bedrag per maand krijgt, dan is lenen vrijwel onmogelijk, omdat u niet over voldoende financiële middelen beschikt om uw lening met loonbeslag af te lossen. Krijgt u een redelijk bedrag, dan kunt u gerust bijlenen bij een bank die dat toelaat, doordat u geld over heeft om een eventuele lening terwijl u loonbeslag heeft af te lossen.

Geld lenen bij een particulier Voor veel mensen is lenen bij een bank geen optie, omdat zij ofwel bij het BKR negatief genoteerd staan, dan wel willen zij niet afhankelijk van een bankinstelling zijn. Naast dit feit is te stellen dat er aantrekkelijker opties zijn dan te lenen bij een bank. Lenen zonder tussenkomst van een bank is daarom voor veel mensen gewenst. Deze alternatieve manier van lenen is geld lenen bij een particulier. Geld lenen particulier kan zeer voordelig uitpakken, omdat u samen met uw kredietverstrekker de leenvoorwaarden, rente en looptijd van uw particuliere lening vaststelt. Particulier lenen kan bij vele tientallen online, particuliere verstrekkers. Dit zijn zelfstandige particulieren die online geld aanbieden tegen aantrekkelijke voorwaarden.

Lenen met jaarcontract Vraagt u zich af of lenen met een jaarcontract mogelijk is? Bij een jaarcontract is het onzeker of uw inkomen doorgezet wordt. U heeft slechts een contract voor één jaar en na det jaar kan uw financiële toestand zomaar anders zijn omdat uw jaarcontract afloopt. Veel banken willen en/of mogen geen leningen afgeven aan mensen met een onzeker inkomen, omdat dit een groot risico kan zijn voor zowel banken als de Nederlandse staat. Er is echter toch een oplossing voor lenen met een jaarcontract. Er is namelijk een markt van particuliere en/of online kredietverstrekkers die het risico van een onzeker inkomen voor lief nemen als daar een iets hogere rente tegenover staat. Op die manier wordt lenen met jaarcontract toch mogelijk. Bedenk goed hoeveel u wilt lenen en wat u maximaal wilt aflossen. Doe eens navraag bij verschillende online en/of particuliere kredietverstrekkers over de kosten van een lening met jaarcontract. Vaak kan een intentieverklaring hierbij helpen. U zult verbaasd zijn over de mogelijkheden en de lage rentes van online en particulier lenen!

Lenen met interimcontract Een interimcontract is een goede stap naar een vaste baan. Maar voor banken biedt dit niet genoeg zekerheid. Banken willen en mógen niet zomaar een lening afsluiten aan iemand met een onzeker inkomen. Een lening met interimcontract afsluiten bij een bank is geen optie. Toch zijn er legio andere mogelijkheden om te lenen met interimcontract. Er zijn namelijk enkele tientallen particuliere en/of online kredietverstrekkers die het risico van een onzeker inkomen voor lief nemen en een lening met interimcontract verstrekken tegen een iets hogere rente. Het loont de moeite deze kredietverstrekkers te vergelijken op basis van prijs, voorwaarden en kwaliteit. Start eens met het uiteenzetten van uw wensen. Hoeveel wilt u lenen en wat kunt u maandelijks missen?

Lenen met invaliditeitsuitkering Omdat invaliden het financieel gezien over het algemeen minder breed hebben besluiten grote banken vaak dat lenen met een invaliditeitsuitkering als onbetrouwbaar wordt gezien. Omdat banken bang zijn dat u de lening niet terug kunt betalen, geven deze instellingen u geen lening af. Toch zijn er legio mogelijkheden om toch te lenen met invaliditeitsuitkering. De meest voor de hand liggende optie is het lenen bij online en/of particuliere kredietverstrekkers. Deze nemen wel mensen met een invaliditeitsuitkering aan omdat zij dit risico voor lief nemen dankzij het rekenen van een iets hogere rente. Het loont de moeite deze kredietverstrekkers te vergelijken. Vaak zijn er uitschieters onder deze kredietverstrekkers die lenen aan mensen met een invaliditeitsuitkering die toch een zeer aantrekkelijke rente leveren vergeleken met de grote banken.

Lenen met WW uitkering Veel banken staan het niet toe dat mensen met een WW uitkering geld lenen. Omdat u een groot risico oplevert voor de grootste banken en zij geen toestemming hebben van de overheid risicovolle lening af te geven, lenen banken geen geld uit aan mensen met een WW uitkering. Toch is lenen met WW uitkering heel goed mogelijk! Er zijn tal van kleine, soms particuliere leningverstrekkers die dit risico aan willen en u tegen een iets hogere rente geld uit lenen. Sommige aanbieders doen zelfs de verhoging van deze rente niet en leveren u gewoon een zeer goedkope lening! Toch loont het de moeite de verschillende aanbiedingen van banken te vergelijken. Zet op een rijtje wat u maximaal wilt lenen en hoeveel u kunt missen en bedenk óf en wáár u wilt lenen.

Lenen met studiefinanciering Als student heb je een laag inkomen maar wel heel veel kosten zoals je maandelijkse huur van je kamer, verzekering, studiekosten, noem maar op. Soms heb je gewoon extra geld nodig. Banken kunnen hier moeilijk over doen. Maar gelukkig is er een mogelijkheid tot extra geld; een studielening. Een studielening is een lening speciaal voor studenten. Bij veel banken of andere kredietverstrekkers kun je deze studentenlening afsluiten. De voorwaarden van een dergelijke lening zijn vaak een stuk aantrekkelijker. Banken hebben namelijk vrijwel altijd een garantie dat je deze lening af kunt betalen omdat je na je studie vrijwel altijd aan het werk gaat. Daarom geven banken studenten extra voordelen, zoals een extra lange aflossingstermijn, tot zelfs na je studie en bovendien op jouw inkomen aangepaste maandelijkse kosten. Het is de moeite waard de aanbieders van leningen met studiefinanciering te vergelijken en pas af te sluiten als jij tevreden bent over de kosten en baten!

bottom of page