top of page

Krediet terwijl u op de zwarte lijst staat


Personen die een krediet wensen kunnen normaal terecht bij een kredietinstelling. Deze instelling zal dan bij de aanvraag automatisch een onderzoek voeren. Is de kredietaanvrager wel kredietwaardig? Wanneer zijn opmerken dat u op de zwarte lijst staat, dan is de kans zeer groot dat ze u niet zullen helpen. In het verleden was u reeds een wanbetaler en de kans is dus groot de er problemen van komen indien de bankinstelling u een lening verstrekt. U kunt eens ten rade gaan bij familie of vrienden. De kans is wel groot dat u daar geen aanzienlijke bedragen kunt lenen.Privé instellingen zullen u wel kunnen helpen. Weet natuurlijk wel dat dergelijke leningen best duur zijn. Soms is het beter om nog wat te sparen in plaats van een krediet af te sluiten.

U wilt een krediet met zwarte lijst? Bij verschillende kredietbanken kan u alsnog een krediet afsluiten terwijl u op de zwarte lijst staat. Maar let op, een krediet aanvragen is een ernstige zaak en kost altijd geld. Wij willen geen reclame maken voor mensen met financiële problemen, maar wie echter op de zwarte lijst is gekomen door tegenslagen zoals:

  • Ziekte,

  • Echtscheiding

  • Faillissement

  • Etc......

Kan eventueel nog wel een nieuw krediet afsluiten. Dit kan alleen op de voorwaarde dat u een eigenaar bent van een koopwoning. Uw koopwoning dient dan als onderpand voor uw krediet.

Lenen met een zwarte lijst notering

Dit kan vaak niet bij de traditionele bankinstelling. Deze zullen uw aanvraag nakijken en wanneer deze opmerken dat u een zwarte lijst notering hebt, dan trekken ze zich terug. U kunt dan bijvoorbeeld vragen aan vrienden/familie of u daar een bepaalde som kan lenen. Veelal betreft het dan kleine bedragen. Ook bij privépersonen kunt u terecht. Weet natuurlijk wel dat dergelijke kredieten duur zijn. De rente is vaak extreem hoog. De vraag is dan of het wel absoluut noodzakelijk is om een lening af te sluiten. Soms is het een beter idee om te sparen. Lenen met een zwarte lijst notering is niet verstandig.

Tegenwoordig is het ook mogelijk om leningen af te sluiten wanneer u op de zwarte lijst van de Nationale Bank van België staat vermeld. De traditionele instellingen (denken we maar aan ING, KBC en Dexia) zullen u wellicht niet helpen. Echter, om een lening af te sluiten is er geen bankinstelling nodig. Andere financiële instellingen kunnen een persoon met een zwarte lijst notering wellicht wel helpen. Weet natuurlijk wel dat het afsluiten van dergelijke leningen een relatief duur gegeven is. Het risico voor die financiële instellingen is ook groot. Ze weten namelijk niet of u tijdig het krediet kunt aflossen, daar u reeds in het verleden een wanbetaler bleek te zijn. Wilt u een krediet afsluiten terwijl u toch op de zwarte lijst staat? Vraag dan direct een krediet aan.

bottom of page