top of page

Minilening met BKR

Om een minilening te verkrijgen zal je aan een aantal eisen moeten voldoen van de betreffende aanbieder. Een belangrijke eis daarvan is of men een bkr registratie heeft. Nu is het wel zo dat niet alle aanbieders zullen controleren of iemand een bkr registratie heeft om in aanmerking te komen voor een minilening. In dit artikel is er meer informatie te vinden over het verkrijgen van een minilening met bkr registratie.

Wat is een bkr registratie

Men krijgt een zogenoemde bkr registratie wanneer iemand niet in staat is om bijvoorbeeld een maandelijkse betaling na te komen. Om een voorbeeld te geven, stel je hebt een mobiel abonnement waar je maandelijks 50 euro voor betaalt voor een periode van 2 jaar. Wanneer je verzuimt om dit maandelijks te betalen, wordt dit door gegeven aan het bkr.

Deze zal hier een registratie van maken. Wanneer je een ander soort abonnement zou willen aanvragen of een lening, kunnen deze instanties bij het bkr opvragen of je wel kredietwaardig genoeg bent en heel belangrijk, of je geregistreerd staat. Is dit het geval, dan zal de aanvraag van de lening in dit voorbeeld niet door gaan. Voor meer informatie over het bkr en wat de registratie precies is, kan je op deze pagina vinden: bkr registratie

Minilening met bkr

Wanneer je onverhoopt toch een bkr registratie hebt en je toch even snel wat extra geld nodig hebt, kan het toch nog mogelijk zijn om een minilening af te sluiten. Van de huidige aanbieders van minileningen zijn er op dit moment twee die ook minileningen verstrekken zonder eerst de kredietwaardigheid te toetsen bij het bkr.

Zoals gezegd kan er onder ander bij CashBob een minilening worden afgesloten ondanks een bkr registratie. Ik wil wel benadrukken dat een minilening met bkr registratie niet aan te raden is. Tenzij je zeker bent het geleende bedrag op tijd terug te betalen. De boetes en incassokosten lopen namelijk al heel snel op bij het te laat aflossen van een minilening. Een dag te laat leidt al tot hoge aanmaningskosten! Let hier dus heel goed op. Als laatste dien je niet te vergeten dat lenen altijd geld kost, bij een minilening is dit ook het geval. De kosten zijn in verhouding van het te lenen bedrag hoog te noemen.


bottom of page